Cykelträsket
Svenska Cycling Plus
Cykelträsket

Livspusslar

En av dom allra vanligaste kommentarer jag får är: Hur hinner du? Eller Är du nånsin hemma? Jo jag hinner och är hemma med familjen mkt också:-) Vi har ofta mer tid än vi tror och vill erkänna, så det tråkiga svaret på första frågan är planering..  I början tar det lite tid, men nu flyter det på rätt automatiskt.

Så här tänker jag med planeringen.. först ut med tiden du vet du är upptagen, jag jobbar 8-16 Mån – Fre. Sen jobbar min sambo efter rullande schema, dagar, kvällar och helger. Så dom tiderna ska in i schemat, sen tider för barnens träningar. Sen är det matlagning, middag och familjetid. När man lagt ut allt detta då ser man luckorna..

Där ska då träningen in på ett bra sätt. Då gäller det att anpassa träningen efter vilket mål man har med den, vill man träna för hälsans skull så hinner man få in tid för tv och annat skoj också:-)
För mig blir det inte mkt sånt.. Men är inget jag saknar, umgås hellre med familjen och tränar än tittar på tv.
Den enda fasta tid jag har för träning är på morgonen, då vet jag att det ser likadant ut vecka från vecka. Så tränar rätt mkt på morgonen, var absolut inte lätt i början. Hade jättesvårt för att ta i då, men nu går det bra har vant mig på nptt sätt. Dom andra passen lägger jag in beroende på hur sambon jobbar och vilka dagar, så gäller att vara flexibel samtidigt som man är strukturerad:-) Sen är ju det viktigaste att man genomför det, har man träningstid så är det bara att köra. Om man är sugen eller inte spelar ingen roll, för ska man vänta till man är laddad blir det många överhoppade pass…

Så struktur, flexibilitet och disciplin är det som behövs! Sen är det bara att kötta mot sina mål:-)

Samuel Brännlund
Jag är själv en målmedveten resultatinriktad heltidsjobbande trebarnsfar, som vill se hur snabb jag kan bli. Väldigt intresserad av allt kring träning och hur det kan påverka oss...

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons